top of page
  • Nilüfer ATAKAY

Uzaktaki Ekipler ve Dijital Dönüşüm Projeleri


Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de 2020 yılında önemli değişiklikler yaşandı ve bunların bir kısmı kalıcı olacak gibi görünüyor. Ofislere gitmek yerine evden çalışmak ‘yeni normal’ halini aldı. Bahar döneminde uygulanmaya başlayan uzaktan eğitimin de bir süre daha devam edeceğini gördük.


Son dönemde hayatımıza hızlı bir şekilde giren bütün bu değişikliklerin arkasında güçlü bir BT (Bilgi Teknolojileri) altyapısı ve dijital dönüşüm çalışmaları yer alır. Ekiplerin evden çalışmasının getirdiği bazı avantajları göz ardı etmeyen kurumların, belirli gruplar için bu durumu kalıcı hale getirmesi ve kurumsal kültürlerde değişimler olacağı da tahmin ediliyor.


Proje yöneticileri olarak, uzaktaki ekiplerle etkin ve verimli bir şekilde çalışabilmenin iyi iletişim kurmakla sağlandığını hepimiz biliyoruz. Yazılı, sözlü ve artık görüntülü iletişim kuruyoruz.


Güçlü BT altyapıları ve etkin iletişim teknikleriyle daha pek çok başarılı projeyi uzaktan çalışan ekiplerle de gerçekleştirilebiliriz kuşkusuz. Yine de, iş arkadaşlarıyla ofiste bir fincan kahve eşliğinde sohbet gibisi yok. ☕️

Yorumlarınızı LinkedIn sayfamıza bekliyoruz.


Görsel Tasarım: TPYME üyesi Feride AKÇA


bottom of page