Türk sinemamızın önemli filmlerinden birisi de “Namuslu” filmidir. Namuslu, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve başrolünde Şener Şen'in oynadığı 1984 yapımı Türk komedi filmidir. Şener Şen'in başrol oynadığı ilk filmdir. Filmin akılda kalan birçok sahnesi vardır. Ancak filmin ana konusu dışında bazı özel kareleri de vardır.
“Bazı asansörler belki de sadece size bozuktur!”
Filmin bir karesinde üzerinde “Bozuktur” yazısı bulunan asansör vardır. Bu yazı genel müdür gelince yerinden kaldırılmaktadır. Genel müdür dışında tüm çalışanlara bu asansör bozuktur. Sadece genel müdür kullanabilmektedir. Filmin teatral kurgusu gereği belki böyle bir abartı yapılmış olabilir. Ancak gerçek hayatta da sadece birilerine hizmet eden ekipmanlar, araçlar ve kişiler vardır. Bazı araçlar ve ekipmanlar sadece sizin için bozuktur, başkalarına sağlamdır. Başkalarının kullanabildiği ekipmanları sizin kullanmanıza izin vermeyebilirler. Başkaları için her şeyini ortaya koyan kişiler sizin için aklınıza gelmeyen zorluklar çıkarabilirler. Hayatınızda, mutlaka sadece size bozuk olan bir asansör olabilir.
“Kariyer yolunda farklı tipte asansörler vardır!”
İş hayatında da birçok asansörle karşılaşırız. Bunların bazıları yavaş yükselir, bazısı ise çok hızlı. Kimin hangi asansöre bindiğini bilemeyiz. Birileri kariyer yolundaki kademeleri ışık hızında yükselerek atlarken, bazıları ise aynı yerinde yıllarca kalabilir. Terfi zamanı gelince başkalarına açık olan kapılar bir anda sizin için kapanıverir. Sizin bineceğiniz asansöre bir anda “bozuktur” yazısı asılabilir. O pozisyonda kalıp yıllarca asansörün önünde bekleyebilirsiniz.
“Yassahhh gardaşım yasssaaahh!”
Kamu kurumlarında veya hastanelerde kapıdaki görevlilerden bu sözü sıkça duymuşsunuzdur. Gitmek istediğiniz yere giriş iznini almak için bu kapıdaki iri yapılı ve çoğunlukla pos bıyıklı, sert yüzlü ve aksanlı konuşan görevliyi aşmanız gerekir. Siz girmek için ne kadar ısrar ederseniz edin, alacağınız cevap aynıdır: “Yasak kardeşim yasak!”
Aynı durum işyerinizdeki kariyer yolu asansörünün önünde bekleyen görevliler için de geçerlidir. Sizin terfi alma zamanınız gelince türlü türlü engeller çıkarılabilir. “Bu yıl olmaz, seneye yaparız.”, “Ekibinizdeki şu arkadaşın bu yıl yüksek performansı vardı, seneye sen de aynı performansı gösterirsen terfi edebilirsin”, “Bu sene yöneticilik kadromuz yok, gelecek yıl açılmasını bekliyoruz”, “Bu dönemki mali durumumuz iyi değil, terfi veremeyiz”, “Üst yönetimin kararı gereği terfi için şu kadar yıl beklemen lazım” gibi cevaplar gelir. Siz “ama ekibimizdeki arkadaş terfi etti” demeye başlarsanız sözünüz kesilir ve susturulursunuz. Böyle durumlarda başka bir asansör beklemek çoğunlukla beyhudedir. Başka asansörün önüne gitseniz de yükselemezsiniz, terfi alamazsınız..
Çünkü anlayın artık: ”Asansör sizin için bozuktur, bozuuuk!”
Konu ile ilgili fikirlerinizi, yorum ve geri bildirimlerinizi bekliyoruz….
#projeyönetimi #projeyöneticisi #tpyme #kariyer #projeyöneticisimesleği #nitelikliinsan #gelişmiştoplum #projeeşittirhayat #hayatınıiyiyönet #projeyöneticisiulsalsertifikası #ulusalsertifika #norm #tpyme #projeekibi
Comments